miércoles, marzo 02, 2005

La réplica

Fermin Senabre nos ha enviado este texto, que es la transcripción de la respuesta de los tres ciudadanos a los que tanto se les ha criticado desde la alcaldia por ejercer un derecho que tenemos todos.
"Esta es la transcripción de lo que dijimos en la radio los tres "energúmenos" que reivindicamos con total orgullo nuestra autoría de dichas pancartas. Somos Fermín, Lucas y Eduardo. Los tres de Muro y con voto secreto y libre, algo que no parece gustar a mucha gente de Muro y a unos cuantos gobernantes.
FERMÍN: el Alcalde de Muro va afirmar fa dos díes que els autors de les pancartes i dic literalment: “son gent del PP, perqué els hem vist, tots els hem vist, tots sabem qui ha posat eixes pancartes, i per tant, s’han de responsabilitzar i dir les coses clares”: pues aixó venim a fer ací, a deixar les coses clares, perqué ell no ho ha fet. Els responsables de dos pancartes som mosatros, i no el Partit Popular. Cap representant del Partit Popular de Muro va posar eixes pancartes ni les va aguantar ni va fer res de res. Ningú dels que estem ací som representants del Partit Popular. Això es un acusació falsa, gratuita, sense fundament, que s’ha expresat pel rencor, la mania i la por a que li diguen la veritat a la cara. Es més, cap partit polític té res a vore en estes pancartes. Son iniciativa particular e individual de tres persones de Muro que fan us de la seua llibertat d’expressió. Açò es la veritat, i el que va dir l’Alcalde fa dos dies no es deveres.
LUCAS: Lo que deien les pancartes és totalment objetiu i sense cap manipulació, no té insults ni falta al respete de ningú. Els datos els vam traure del periòdic “crónica de muro”. Si este periòdic s’equivoca no és responsabilitat nostra, el que paga y financia eixe diari que ho corregisca. Nosaltres no tenim més remei que creure el que diu.
EDU: Yo sóc un afectat directe per l’aument de la delinqüencia en Muro. Com ha ciutadà de Muro estic molt preocupat perqué a la meua familia mos han robat varies voltes. I els que estem ací hem usat la llibertat que tenim tots per apoyar als comerciants i a tots els murers. Les nostres firmes están entre les 14mil que s’han reunit, hem aplaudit i apoyat el manifest de la concentració, i hem exercit la nostra llibertat de expressió per dir el que pensem. Aixina de clar.
FERMÍN: Lo que em pareix gravissim és que el Alcalde faça unes declaracions tan fortes per dos pancartes. En Muro, en totes les manifestacions que han hagut han eixit pancartes. Pancartes que dien de tot, insults directes, acusacions, i mai ha passat res. I ara, perquè ixen dos que no li agraden, es posa fet un bou i comença a soltar barbaritats i a insultar-mos. I això que éstes no insulten a ningú, i diu la veritat.
El Alcalde de Muro ha deixat ben clar que es un intolerant i un intrasigent que no soporta les crítiques que no li agraden.
EDUARDO: És la primera volta en Muro que dos pancartes que no tenen insults ni falten al respete a ningú repercutixen tant en un Alcalde. És la primera volta en Muro que un Alcalde es dedica a criticar pancartes que no diuen mentires.fins entonces cap Alcalde havia fet el que ha fet este, serà perquè li pica...
CITA DEL PERIODICO INFORMACIÓN. 25 DE FEBRERO DE 2005.
LUCAS: "La polémica vino suscitada por la colocación de dos pancartas en las que se criticaba la política inversora del Ayuntamiento de Muro en el apartado de seguridad. El alcalde, Rafael Climent, atribuyó este hecho a personas vinculadas al PP, a las cuáles calificó de «energúmenos». Según dijo, «la convocatoria parte de los comerciantes, empresarios y vecinos, y yo he acudido aquí porque me parece una reivindicación legítima que se debe atender. Ha habido un civismo total, excepto por parte de unos cuantos que hablan sin saber y que han politizado el acto con la intención de derribar al gobierno municipal. Sin embargo, tenemos un aval, que vamos a conseguir que sea mayor»."
LUCAS. Els tres exigim al Alcalde que faça una explicació pública de per qué ens va insultar dient-mos “energúmenos” en el periódic INFORMACIÓ i li exigim també que retire el insult públicament. És increïble que un Alcalde, parlem de UN ALCALDE, insulte a gent del poble. Ell ha de donar exemple, ell es polític, no pot tratar aixina a les persones, insultant-les com si res. Ha demostrat que no te respete pels que no pensen com ell.
LUCAS. altra cosa, les persones podem votar a qui vullgam i no tenim perquè dir res a ningú. I lo que no pot fer el alcalde és vincular-mos a un partit politic perqué no li agrade lo que diem en les pancartes. Ell va declarar ple de ràbia i sense sentit comú. Per molt mal que li sapia, la gent pot fer lo que li done la gana siga del partit que siga, i pot fer-ho a títul personal. I nosaltres hem expressat una veritat sense vincular-se a cap partit. Ell ha manipulat tot el asunt al seu interés i ha comés un gravíssim error com Alcalde. Aixina de clar.
EDUARDO: Hem de recordar que el vot és lliure i secret. I si el alcalde afirma que nosaltres votem a un partit o altre, está trencant eixe secret de vot. El que vote cada ú és qüestió de cada ú i de ningú més. Es confidencial i privat. Ell està violant eixe dret.
FERMIN: Jo crec que cap poble pot tolerar a un Alcalde que insulta a les persones perquè diuen la veritat i no pensen com ell.
Això ja no es pot permitir.
FERMIN: Le recuerdo al Alcalde que los insultos están tipificados en el código Penal, en el artículo 620 como injurias o vejaciones y son considerados faltas leves. Bajo este artículo, y añadiéndole el agravantes de hacerlo en público, le exigiremos mediante una instancia a su ayuntamienot que se explique públicamente y se retracte, porque eso sería lo humano. "